УСПЕШАН КРАЈ 69. СЕЗОНЕ

Поштована публико,

Завршена је шездесет девета сезона Краљевачког позоришта. 
Иза нас је пет премијера, деведесет и шест изведених представа на домаћој сцени и гостовањима, преко 14.000 задовољних гледалаца, неколико фестивала и манифестација, четири значајне награде нашим представама и ствараоцима, као и успешна организација 55.Фестивала професионалних позоришта Србије ЈОАКИМ ВУЈИЋ.
Премијерно смо приказали представе : „Твоје тајно оружје у борби против неукротивог целулита“ Ињига Рамиреза де Ара у режији Александре Ковачевић, „Сумња“ Џона Патрика Шенлија у режији Југа Ђорђевића и „У гостима код Деда Мраза“, по тексту и у режији Миодрага Динуловића.
Припремили смо и извели премијерне обнове представе „Кокошка“ по тексту Николаја Кољаде у режији Радослава Миленковића и „Ружно паче“ Дејана Алексића у режији Александре Ковачевић.
Глумице Биљана Костантиновић и Светлана Миленковић понеле су најзначајније награде стручног жирија за најбоље глумачко остварење 55.Фестивала професионалних позоришта „Јоаким Вујић“ за улоге у представи „ Сумња“, док је редитељ ове представе Југ Ђорђевић награђен специјалном наградом за режију на истом фестивалу.
Представа „Ивица и Марица“ по тексту Дејана Алексића у режији Александре Ковачевић по оцени публике / 5,00/ била је најбоља на фестивалу „Рингишпил“ у Лазаревцу.
Наше представе приказали смо на гостовањима у Београду, Нишу, Лазаревцу, Вршцу, Крушевцу, Ужицу.... али и на гостовањима у Трстенику, Јошаничкој Бањи, Рашкој и Роћевићима.
На сцени у Краљеву угостили смо колеге из Ниша, Врања, Ужица, Београда, Крагујевца, Приштине,Крушевца,Шапца, Лазаревца, Вршца....али са посебном радошћу истичемо да смо након више од две деценије, у протеклој сезони угостили колеге из Српског позоришта из Будимпеште, са којима смо успоставили поновну сарадњу.
Краљевачко позориште је, као и до сада, било место сусрета свих стваралаца града са њиховом публиком,отворена сцена за различите облике јавних наступа различитих школа и секција, као и простор у коме су са успехом одржавани концерти хорске и уметничке музике.
У сусрет јубиларној СЕДАМДЕСЕТОЈ сезони наше и Ваше куће, захвљаујемо нашој верној публици и свим професионалним сарадницима на свему лепом и квалитетном чиме смо једни друге даривали у прошлој сезони.

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери