СМРТ ЧОВЕКА НА БАЛКАНУ

Мирослав Момчиловић
СМРТ ЧОВЕКА НА БАЛКАНУ
Режија и текст: Мирослав Момчиловић
Сценографија и костим: Ирена Марјанов
Драматург: Бојана Марић

Играју:
Аца – Михаило Лаптошевић
Веско – Миљан Давидовић
Вера – Марина Воденичар
Гробар – Никола Јоксимовић
Агент за некретнине – Славољуб Матић
Клијент – Гордана Раушки
Докторка – Миљана Кравић
Медицинска сестра – Марија Остојић
Полицајац – Бранислав Кнежевић
Полицајка – Тања Марков
Форензичар – Бранислав Чубрилов
Момак – Јожев Поцик

Реч редитеља:
Недалеко од моје куће постоји мали стонотениски клуб. Лепо место са пет столова где често проводим време рекреирајући се. Једне ноћи, изненада, старијем човеку позли и ту, пред осталим играчима, падне на паркет. Сви су прекинули игру у жељи да му помогну, али њему више није било спаса. Позвали су хитну помоћ и чекали да ови дођу. И тако, док су чекали хитну, која никако да стигне, један по један вратили су се за столове и почели да играју. Ускоро је клуб постао место једне веома бизарне ситуације – мртав човек лежи на поду, а осморо људи недалеко од њега игра стони тенис. Живот иде даље, а штета је да плаћени термини за игру пропадну.
Та бизарна слика инспирација је за настанак овог текста, филма и представе. И ето ме, у дивној Кикинди, у позоришту, са ансамблом тражимо одговоре на јеноставно питање – да ли је стони тенис постао тако занимљив или смо ми престали да будемо људи.

Народно позориште Кикинда
Сезона 2017/2018, поремијера 333.

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери