СВЕТСКИ ДАН ПОЗОРИШТА

Поштована публико,
Светски дан позоришта - 27.март ове године нећемо обележити извођењем представе у нашој дворани, због болести чланице ансамбла и изузетно неповољне епидемиолошке ситуације у нашем граду.
Традиционално пред почетак представа у свим позориштима света, на данашњи дан чита се међународна порука коју упућује неко од истакнутих драмских уметника.
Ове године поруку је упутила славна енглеска глумица Хелен Мирен.
Преносимо вам њене мисли, уз искрену жељу свих нас да се што пре у здрављу и радости сретнемо у нашем Краљевачком позоришту.
СРЕЋАН НАМ ПРАЗНИК ПОЗОРИШТА!
Порука за Светски дан позоришта 2021.
"Ово је било веома тешко време за живе наступе и многи уметници, техничари и занатлије, мушкарци и жене мучили су се и борили у професији која је већ препуна несигурности.
Можда их је баш та, увек присутна несигурност учинила способнијима да виспреношћу и храброшћу преживе ову пандемију. Нихова машта се већ преточила у инвентивне, забавне и потресне начине комуникације, наравно великим делом захваљујући интернету...
Прелепа позоришна култура живеће све док нас буде овде. Kреативни порив писаца, дизајнера, плесача, певача, глумаца, музичара, редитеља, никада неће бити угушен и у врло блиској будућности поново ће процветати новом енергијом и новим разумевањем света који сви делимо. Једва чекам!"
Хелен Мирен
 

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери