Injigo Ramires de Haro
ТВОЈЕ ТАЈНО ОРУЖЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ НЕУKРОТИВОГ ЦЕЛУЛИТА
Режија:  Александра КОВАЧЕВИЋ
 
 
Костимограф: Стефан САВКОВИЋ
Сценограф: Владан СЛАВКОВИЋ
Композитор: Предраг МИЛАНОВИЋ
Сценски покрет: Милица ПИСИЋ
 
ИГРАЈУ
Милорад ДАМЈАНОВИЋ
Драгана ЂУРЂЕВИЋ
Стефан ОСТОЈИЋ
Стефан МИЛИКИЋ
 
Сезона 2018/19.  Премијера 240.
датум премијере: 15.09.2018.год.
 
О ПРЕДСТАВИ
Анархокомедија која помера све границе!
«Да ли и Вама целулит уништава живот? Да ли Вас је срамота да свој целулит прикажете у јавности? Избегавате плаже, јер сте згрожени изгледом свог глутеуса? На правом сте месту! Наша представа Вам нуди трајно решење! Радикалним средствима третирамо проблем и уводимо Вас у Нови Свет у коме ћете бити активни господари сопственог живота”
"Твоје тајно оружје у борби против неукротивог целулита” интригантног савременог шпанског уметника Ињига Рамиреза де Ара, доживело је своју српску праизведбу у режији Александре Ковачевић и извођењу Краљевачког позоришта.
Де Аро је каталонски позоришни уметник који се бави и глумом, режијом, писањем, али и дипломата, који је неколико година боравио у Београду као отправник послова Амбасаде Шпаније. Његови текстови играју се на сценама широм Европе и оба америчка континента, а изазивање реакције публике на сатирични приказ бласфемије савременог друштва и извртања његових постулата чине га интригантним аутором савременог театра.
Представа која говори о друштву данашњице и подсећа какви смо постали захваљујући накарадном систему вредности и невероватном «извртању» свих основних моралних принципа.
 
Александра КОВАЧЕВИЋ
Завршила ФДУ у Скопљу, класа Љубише Георгиевског, 1991. год.  
Режирала у готово свим професионалним позориштима Македоније ( Скопље, Драмски тетар, Македонски Народен театар, Театар Народности, Турска драма, корежија премијере МОТ-а, затим Народен театар Битола, Театар Антон Панов  Струмица, Театар Kуманово И Народен Театар Штип ). Са ансамблом Битољског позоришта режирала премијеру Охридског лета. Режије у Југословенском Драмском Позоришту и позоришту " Бошко Буха " у Београду као и у Kрушевачком и Kраљевачком позоришту.
Наступи и награде на фестивалима МОТ, Охридско лето, Атина, град престоница културе, Фестивал алтернативног тетра, Kочани, Фестивал камерног театра Ристо Шишков, Струмица, Фестивал у Kорчи, Албанија, БРАМС, Јоаким Вујић, Мали Јоаким,  Фемарт, Приштина, Позоришни рингишпил, Лазаревац итд.
Радила као асистент на Факултету Уметности у Приштини, на одсеку глуме, и асистент на одсеку глуме на  Универзитету Браћа Kарић.  Била селектор БРАМС-а, чланица жирија Театарфеста у Сарајеву, и Фестивала алтернативног позоришта у Панчеву.
У једном мандату директорка Kраљевачког позоришта, радила и као Уметничка директорка Kраљевачког позоришта.
 
Режије у актуелном репертоару:
"Следећи идиот", Павлова , Мекнели,
" Ружно паче", Алексић,
" Ивица и Марица", Алексић,
" Твоје тајно оружје у борби протиб неукротивог целулита", Де Аро.
 
Режије у Kраљевачком позоришту :
" Стара времена ", Пинтер,
" Школа за жене ", Молијер,
" Пешице", Мрожек,
" Љубинко и Десанка ", Поповић,
" Беинг лове леттер" , Трифковић,
" Перпетуум мобиле", Kовачевић,
" Господин Фока", Михић,
" Диес ирае", Мирчевска,
" Чишћење идиота", Марковић,
" Вина и пингвина", Алексић,
" Смрт у кући", Мрвош,

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери