Поштована публико, драги пријатељи,
Добро дошли на први Фестивал уметничког стваралаштва за децу и младе МАЛИ СВЕТ, посвећен успомени на нашу колегиницу Ружицу Степановић Алексић, која је седамдесетих година прошлог века основала и више од једне деценије успешно водила ПИОНИРСКО ПОЗОРИШТЕ, прво дечје позориште у нашем граду.
     Њено име постало је синоним за љубав према малим глумцима, а наша кућа ће фестивалским признањем „КРАЉЕВСКА РУЖИЦА”  покушати да сачува успомену на глумицу, редитељку и драмску списатељицу  која је највећи део свог живота  посветила борби за право сваког детета на благотворну лепоту уметничког стваралаштва.
    Следећи мисију Тетка Ружице, која је са својим малим глумцима одлазила у походе ђацима пешацима, деци без родитеља, старима и болеснима – како би и они учествовали у лепоти и радости позоришног стваралаштва – представе и програми Фестивала одвијаће се у центру града, али и у многим местима наше општине – у школама и домовима културе у: Ратини, Студеници, Роћевићима, Обрви, Витковцу...
        Наш оснивач Град Краљево пружио нам је несебичну подршку, а захвалност дугујемо и Школској управи града Краљева, као и донаторима и многобројним пријатељима Фестивала који су омогућили да наш МАЛИ СВЕТ заживи у најлепшим бојама детињства.                             
             

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери