Жан Клод Дано
РУЧНИ РАД
Режија: Радослав МИЛЕНКОВИЋ
 
Адаптација текста и сценографија: Радослав МИЛЕНКОВИЋ
Костимограф: Стефан САВКОВИЋ
Асистент сценографа: Владан СЛАВКОВИЋ
Дизајн звука: Тибор БИРО
 
УЛОГЕ
Удовица - Биљана КОСТАНТИНОВИЋ
Глупача - Горица ДИНУЛОВИЋ
Светица - Кристина ЈЕВТОВИЋ
 
Премијера 232.
Сезона 2016/17.
 
О ПРЕДСТАВИ:
Од седамдесетих година прошлог века, када је написан, РУЧНИ РАД Жан-Клод Даноа до наших дана постао је, попут палимпсеста, дело у које је себе уписивала свака Црна хроника и свака идеологизација ускраћености за најдубљу људску потребу – ЉУБАВ.
Али, комад нас пита и нешто друго, нешто важније. На пример: Како волети и бити вољен у нашем језовитом свету (који је, како каже аутор, куплерај!), у коме је и сама идеја љубави разорена до тачке када се неминовно проглашава за нешто ужасно?
Препознајући своју савременост као време-простор у коме нас наша потреба за љубављу у толикој мери, и друштвено и интимно, изобличује – одлучујемо се да сада и овде представом поведемо наше гледаоце у грубу, скоро дивљу фарсу. Верујем да бруталност садржаја и бездушност нашег времена, налажу такву путању – тако би ова црна комедија, настала недвосмислено на трагу Јонеска и поетички утемељена у традицију театра апсурда, на сцени могла бити претворена у дивљу лакрдију и, истовремено, у искрено и болно соучавање са угроженошћу наше темељне људскости.
Радослав Миленковић

Радослав Миленковић рођен је 17.фебруара 1958.године у Новом Саду. Дипломирао је глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Бранка Плеше и позоришну режију на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Дејана Мијача.

Глумио је у великом броју филмова и позоришних представа.

Био је стални члан ансамбла Југословенског драмског позоришта од 1987.године.

Од 2005.године стални је редитељ Српског народног позоришта у Новом Саду.

Режирао је у бројним позориштима Југославије ( Србије) Мађарске и Шведске.

Од 2014.године ванредни професор на Факултету техничких наука у Новом Саду, на одсеку за сценски дизајн.

"Ручни рад" је други наслов који је режирао у Краљевачком позоришту.

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери