ФЕСТИВАЛ "МАЛИ СВЕТ" ОД 08. ДО 14. МАЈА.

      У организацији Краљевачког позоришта у нашем граду ће се од 08. до 14.маја одржати први Фестивал уметничког стваралаштва за децу и младе МАЛИ СВЕТ, посвећен успомени на глумицу, редитељку и драмску списатељицу Ружицу Степановић Алексић, која је седамдесетих година прошлог века основала и више од једне деценије успешно водила прво дечје позориште у нашем граду које је носило назив ПИОНИРСКО ПОЗОРИШТЕ.
       Фестивал уметничког стваралаштва за децу и младе МАЛИ СВЕТ основан је са циљем промоције професионалног уметничког стваралаштва намењеног деци и младима, превасходно у области позоришне уметности, али и у сфери књижевности за децу, музичке и ликовне уметности намењене најмлађима.
       Следећи мисију Тетка Ружице, која је са својим малим глумцима одлазила у походе ђацима пешацима, деци без родитеља, старима и болеснима – како би и они учествовали у лепоти и радости позоришног стваралаштва – представе и програми Фестивала одвијаће се паралено у центру града и сеоским срединама – у школама и домовима културе у десет насељених места наше општине.
       Поред позоришних представа у главном програму, фестивал ће својим наступима увеличати песници за децу Дејан Алексић и Тоде Николетић, глимци Горан Баланчевић и Драган Маринковић, дечји хорови из Краљева, као и жонглери и аниматори из Београда.
       Очекујемо да ће све програме и представе фестивала / 25 програма/ видети више од 3.500 малишана, у седам дана трајања манифестације МАЛИ СВЕТ.
        Целокупни програм фестивала биће објављен на нашем Фејсбук профилу, као и на посебној страници овог сајта.

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери