ДАНИ СРПСКЕ СА ЋУСТИЋЕМ

У оквиру манифестације ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ, гост Краљевачког позоришта биће глумац Београдског драмског позоришта СЛОБОДАН ЋУСТИЋ који ће у суботу 06.септембра у 20 часова извести своју ауторску монодраму О ГЛУМАТАЊУ.  Улаз је слободан, а своју бесплатну улазницу можете подићи на билетарници позоришта сваким радним даном од 14 до 20 часова. 

Комедија "О ГЛУМАТАЊУ" је једна нетипична форма монодраме у којој се глумац директно обраћа публици, инсистирајући на контакту и покушава да их својом личном причом о глуми, уведе у свет и међу људе који су своју сујету и ексцентричност превели у љубав према позоришту и начин живота поставили на даске које ништа (живот) значе.

Веома отворен приступ без удварања, додворавања и на веома другачији начин води присутне од свог почетка до те вечери када присутни прате представу, потпуно изненађени стилом и садржином. Приказ комплетног пријемног испита на глуми, који је веома неизвестан и тежак, мада на око једноставан, међутим та процена квалитета кандидата посебност сваког члана комисије на челу са професором који прима класу, чини пријемни веома тешким и неизвесним, тај део је један од најдуховитијих делова представе.

У циљу промоције културе и уметности, крагујевачка фирма за веб дизајн Pyxis и портал Pressek.rs донирали су Краљевачком позоришту овај веб сајт.

Партнери